Life on Earth through the eyes of its inhabitans

next dayright arrow Přežil jsem útok šíleného řidiče - 1. 7. 2012
Share week
photo

1. 7.Sunday

photo

2. 7.Monday

photo

3. 7.Tuesday

photo

4. 7.Wednesday

photo

5. 7.Thursday

photo

6. 7.Friday

photo

7. 7.Saturday


Set of this user includes day descriptions in a different language than the language of the website you are using at the moment.
Česky
Měsíc po půlnoci a noční Ostrava. Nedá se moc spát, ještě v sedm ráno je venku 25 stupňů. Ráno třídím fotky ze včerejšího Hapeeningu "Toulky starou Orlovou" (http://www.tvportaly.cz/orlova/26691-vystava-historickych-fotografii-pod-sirym-nebem). Tahle fotka je obchod z dětství v odrazu zrcadla. Sám jsem několik těchto fotek pořídil. Dnes je tam křižovatka ve výšce jeho střechy. Odpoledne Komeňáky. Navzdory vedru je tam spousta lidí a docela příjemný chládek. U tohoto poselství není zcela zřejmé, zda pisatel má na mysli sociální zařízení nebo gramaticky nesprávně část společnosti. Nicméně pro propagátory sjednocení i/y je zde poselství: jejich rozdíl má opravdu hluboký jazykový význam. Fotím Liskovu vilu (http://cs.wikipedia.org/wiki/Liskova_vila), je to nádherná záležitost. Je pod stadionem Bazaly a hned nad ní je stará Bazalovská hala, která je mementem zašlé slávy ostravského fotbalu a také vykřičníkem dnešní rychlé doby. Když jsem začal měsícem, tak skončím západofkou.
Comments

You need to be logged in to add comments.

Login Registration

8/5/2012 9:05:26 PM
RomanZa: díky. Hádanka byla opravdu větrák, to si tak někdy ženeme studenější vzduch oknem do kanclu. Pomáhá to ale jen spíš psychologicky. :-)
7/26/2012 4:30:02 PM
Myslím, že bezohledných šílenců je na světě čím dál tím víc, a přeji Vám, aby Váš wol už nikdy o ničem takovém nebyl. Líbí se mi zahájení a zakončení neděle.
7/25/2012 11:20:06 PM
Honzo (a Aleno): blesky: mám to prozradit? To ale pak nebudu vypadat jako machr na blesky :-). Je to ale velmi jednoduché. Pevný stativ, sklopené zrcátko, priorita času, já používám 30 sekund a korekce do plusu 1-2EV. Ideální je podvečer až skoro noc, naštěstí bouřky takto často přicházejí. Clona v těchto podmínkách vychází na cca 4-8. Chce to trochu laborovat. Když už je úplná tma, tak je to nuda (i když nad osvětleným městem to o něčem je) a když je bouřka ve dne, tak na ten dlouhý čas nevychází clona. V tomto případě pomůže ND filtr. A jinak to je o náhodě. Já to dělám prasácky tak, že nastavím sériové focení a ono to fotí samo s cca dvousekundovými přestávkami na sklopení zrcátka. Vrchol bouřky trvá většinou jen cca 10-20 minut a tímto způsobem se dá hodně ulovit. Pokud je stativ opravdu pevný, jde pak ještě spojit více fotek ve vrstvách, ať je tak těch blesků více, ale to už je švindl a já to nedělám. Největší problém je najít suché a bezpečné místo. Hodně stěstí. :-)
7/25/2012 11:19:26 PM
Jano, díky za přání. Užil jsem si to včera fakt luxusně. Někdy si stačí říct, že to bude pohoda a ono to funguje. :-)
7/25/2012 9:33:43 PM
Ta situace s prasetem řidičem tedy vypadá podle toho, jak jste to popsal, dost nebezpečně. Ale týden je to skvělý, záběry Slunce nebo Měsíce jsou přímo nádherné! A vůbec, poslední písmena v posledním dnu jsou pro mě...no vždyť víte, téměř totožná. Stále je co očekávat, stále se na co těšit:)
7/25/2012 2:56:57 PM
Zděňku, opět pěkný týden...
7/25/2012 12:15:22 PM
Hnizdo huste, blesky taky - mam dotaz na ten blesk - cas a clonu ? zkousel jsem to nekolikrat a ne a ne,na kolikaty pokus to tak je? :D Jinac Hukvaldy super vylet .))
7/25/2012 11:35:12 AM
opět sem se dozvěděla v příspěvcích že slavíte narozky taky přeji hezký den užijte si to a méně těchto příhod na silnici ...pátek 9.bouřky se strašně bojím ani bych se nepodívala a natož fotila:-))) suprr aspoň někde vidím jak vypadá blesk ...
7/16/2012 1:20:37 PM
Fotka z kosího hnízda je super. Blesky závidím, zkoušela jsem to několikrát, ale zatím se mi to nepovedlo. Ale i ostatní fotky jsou bezva a těším se na další. A taky na vaše popisky pod nimi.
7/10/2012 10:25:45 AM
S těmi hajzli/y souhlasím a občas závidím tomu, kdo to umí dát i takhle najevo (ne, že bych souhlasila s čmáráním po venku :o), jo a to ošmikání nakrátko taky závidím, prasátka i telátka určitě přežijou uražení a hlavně, že vy jste přežil tuhle skoro srážku (nejhorší srážkou v životě, je prý srážka s blbcem, to se asi potvrdilo), u hádanky mě taky napadl větrák, ale na to je mřížka moc prosvětlená, já bych řekla, že to jsou hrábě na trávu, ale kde byste k nim mezi administrativou a tvarůžky přišel? V Orlové je v Orlové, pohoda jako vždycky a ty otevřený papulky ptačí jsou úžasný. Ještě, že vám rajčatová přechází hned do čokoládové a hláška o kipnutí na gauč mě rozesmála. Poslední věty jsou k souhlasení. My jsme tenhle týden byli v JČ a lilo skoro každý den.
7/9/2012 11:03:47 PM
Dobrý večer, Zdeňku, jsem ráda, že žiješ!! O tom incidentu na silnici by sis nejlépe povykládal s Edou, který už jich "přežil" víc a já pokaždé, co někam jede, trnu strachy..Trnu, na koho na silnicích narazí, protože debilové se pohybují velmi často prostřednictvím silných motorů a kol..A užívají si převahu..A plní Nově vysílací čas zpráv..A nikdy zřejmě z cest nezmizí, bohužel pro nás ostatní..Ale týden krásný,dokumentární, ještě mrknu na další, tedy na ten minulý..Ale už je pozdě, tak zítra ahoj..Šárka..
7/9/2012 2:18:47 PM
Ahoj, Zdeňku, pěkně jsi nám ten tejden podal. Ze středečního konfliktu běhá mráz po zádech, ale hlavně, že to dobře dopadlo. Inu, jsou hajzly(i)...:-). Já jsem den před tím málem vypustil duši na čundru na Nezabudických skalách nad Berounkou, uveřejním WOL. Fotečky máš perfektní, ale co považuji za hlavní: dodržuješ pravidla WOL, což se o všech účastnících říci nedá. No, prej je to zpestření, ale...pokecáme o tom.
7/8/2012 10:11:38 PM
Zdeňku, dal jsem si několik Vašich týdnů najednou, parádní podívaná. Plno skvělých fotek. Hlavně můžeme být rádi, že jste to silniční hovado ustál. Zdravím do Ostravy. Jo a úterní šestka je ventilátor, nemýlím li se.


Tags more tags

next dayright arrow Přežil jsem útok šíleného řidiče - 1. 7. 2012