Life on Earth through the eyes of its inhabitans

next dayright arrow Podzimní až zimní - 22. 10. 2012
Share week
photo

22. 10.Monday

photo

23. 10.Tuesday

photo

24. 10.Wednesday

photo

25. 10.Thursday

photo

26. 10.Friday

photo

27. 10.Saturday

photo

28. 10.Sunday


Set of this user includes day descriptions in a different language than the language of the website you are using at the moment.
Česky
Ostrava je opět zahalená ve smogu, ale postupně se to lepší. Až z toho vykoukne barevný podzim. Tak trochu poetiky před prací, kde na focení není čas. Odpoledne jedu jako každý den do Karviné do nemocnice za mámou, už tam bude skoro týden. Cestou zpět už zapadá slunce a také Karviná a Orlová se halí do smogu. Stavím se v Orlové za tátou, kde si vyfotím nejstarší fotku, co máme v rodině. Ten vpravo je můj praděda, co se zabil pádem ze střechy košického kostela. Byl to pokrývač. Doma koukám, že smog už je zpět i v Ostravě.
Comments

You need to be logged in to add comments.

Login Registration

11/17/2012 2:29:00 PM
Podzimní až zimní.... mám radost že vzdálená Ostrava od nás 377km ...má stejné počasí :-) tak na vesnici se sněhulák staví hned ...já jich měla okolo nás několik ještě že ty děti máme :-)...na týden sem koukla ráda a opět pobavil ,,pat a mat,,...zdravím a sem ráda že i když jste po pracovní stránce zaneprázdněn se nedivím jen to ježdění !!! jste přispěl skvělými týdny ...taky zdravím mějte se hezky a děkuji .
11/17/2012 12:25:57 AM
Díky vám moji milí za nakouknutí. Ĺubo, praděda měl mnoho profesí, jak šel život a bylo potřeba živit rodinu. Snad mám po něm to, že se nebojím výšek, což jsem teď snad dokázal při postupném rozebrání dvacetimetrového smrku. Duff jsem koupil v Tescu, to snad bude i u vás. Ale není to zrovna ekonomická záležitost. A díky za tip na plíseň, spárovací hmotu už mám doma, ale ještě dávám šanci Savu. Petře, také jsem koukal, kde se v Ostravě vzala taková asociace na Hrabala. S potěšením, Hrabal je pro mne velmi významný člověk. Šárko dík, všechny pozdravy jsem vyřídil.
11/13/2012 8:13:33 PM
Ráda Tě vidím, Zdeňku!!A všecko v Tvém týdnu:-)Baví mě Tvůj podzim:-)A mrazí mě z pohledu na rozbořený dům z Tvého dětství..Je mi z něj trochu smutno..Cosi mi připomněl, cosi bolestného z mého života..Ale baví mě, jak jste si s Kubou užili "zimní" Ostravu..Poslední fotka je super, Kuba jako by Ti z oka vypadl:-)Vypadáte tam jako bráškové:-))Ona ta podoba je u Vás v rodině pověstná..Třeba maminka se sestrou..Nejsou nakonec jednovaječná dvojčata??:-)A ten praděda Kamerla, trochu podoba tu bude, myslím s Tebou, ne?? Pokaždé výborně zdokumentovaný každý den..Je to pěkné, pozdravuju celou rodinu, Aničku, rodiče, syna:-)A hlavně přeju všem Tvým blízkým a i Tobě zdraví a svěžest do všeho konání..Myslím, teda vím to jistě, že nás teď čeká velmi akční dřevorubecký týden:-)Těším se:-)Šárka..
11/13/2012 6:00:03 PM
Tak zahrádkáři překvapili/pobavili. Líbí se mi Váš pohled na svět. Zdravím.
11/13/2012 1:22:12 PM
Mám radosť, že ste zas o sebe dali vedieť :-) Jesenné fotky sú krásne. Pradeda vyzaerá na fotke skôr ako dobrodruh, než pokrývač, ale tak zrejme mal aj iné záujmy, len škoda, že bezpečnosť práce v tej dobe bola asi nedostatočná, aj keď nám robili strechu v lete a všetky zabezpečovacie popruhy ostali na zemi :-) No o vybývaných domoch a "akčnej" polícii škoda mlčať, máme to rovnaké :-) A čo sa týka plesne v kúpeľni, tak ja som vyšpáral pôvodnú plesnivú špárovaciu hmotu, nahradil ju protiplesňovou a ... plesnie :-) Pivo Duff vám trošku závidím, u nás som ešte nevidel, žeby sa dalo kúpiť, ale možno už čoskoro nejaký Duffman alebo Santa prinesie :-) A na koniec Pat a Mat, to ste ma pobavili, tak prajem veľa zdravia všetkým, hlavne asi Vašej mamičke, nech sa Vám darí...


Tags more tags

next dayright arrow Podzimní až zimní - 22. 10. 2012