Life on Earth through the eyes of its inhabitans

left arrowprevious day next dayright arrow Instantní Ostrava - 20. 6. 2013
photo

15. 6.Saturday

photo

16. 6.Sunday

photo

17. 6.Monday

photo

18. 6.Tuesday

photo

19. 6.Wednesday

photo

20. 6.Thursday

photo

21. 6.Friday


Set of this user includes day descriptions in a different language than the language of the website you are using at the moment.
Česky
Začínám pamětní deskou Miloše Sýkory, těsně po půlnoci při návratu z FotoPiva. Ráno není veselé, Anička má teplotu skoro 39 a tak ji vezu k lékaři. Jasně, mezi pamětihodnosti Ostravy to určitě nepatří, ale někoho by architektura Zábřehu z padesátých let mohla zajímat. Hned vedle je náměstí SNP, za kterým začíná Bělský les, moc pěkná oddychová zóna. Kousek odtud jsme bydleli 8 let. Zavezu chuďátko domů, uložím ho do postele a jdu nakoupit. Na čtyřce je bývalá vodárna, pak restaurace na vyhlídce, nejvyšší bod Slezské, dnes to je prázdné. Celý den trávím doma, venku je 35 ve stínu. Skenuji fotky do tohoto týdne. Odpoledne si jdu koupit aktuální FV a vyfotím Bazaly. Teď je vlastní město, vlastně ani nevím co si koupili. 114 mega, co to je pro bohatou Ostravu. Zvlášť, když zalepují tunel po nějakém vyčůraném hajzlíkovi. Nejvyšší bydlení v Ostravě, parádní výhled. Pak trochu netradiční pohled na novou radnici (je z roku 1930) a nepovedená západofka, tenhle foťák na to není.
Comments

You need to be logged in to add comments.

Login Registration

8/5/2013 9:51:42 AM
Já myslím, že to vystihuje charakter insantní fotografie naprosto přesně. Vypadá to tak nějak víc staticky, což vůbec nevadí. Prostě čas je na "polaroidu" zastaven tak nějak jinak. I se hodí to, že je zde vyfoceno hodně pohledů na Ostravu, působí to na mě výletně. Koukám, že máme stejný skener :-)
7/4/2013 8:07:28 PM
Už jsem tady podruhé, Zdeňku tento týden se mi moc líbí. :-)
6/30/2013 2:35:14 PM
¨Díky všem za nakouknutí a milá slova a Anička děkuje za zdravotní podporu. Vypadá to, že už zase žije. :-) Gábi správně v tomto týdnu bychom se zřejmě potkali, bylo to v plánu. No, spláchla to voda, to se stává. Wimmerova Bezručova Ostrava je tady profláknutá a když to znáš, tak není problém to najít. :-) Martine :D:D:D. Ještě jednou velké díky vám všem. :-))))
6/29/2013 6:23:57 PM
Zdeňku, vaše týdny mám ráda, protože je v nich i vždy něco navíc... moc pěkně se na to kouká, díky, že se s námi o to dělíte. A taky se mi líbí jak hezky píšete... takže já vám fandim a obdivuji!
6/27/2013 4:21:31 PM
Jenom se pobaveně usmívám...Ty prostě musíš pořád něco vymýšlet a to je na Tobě móóóóc sympatické...mrzí mě, že jsem prošvihnul ten pivní workshop, pozvánku jsem si přečetl pozdě, protože po návratu z jihu jsem nevěděl co dřív...tak příště...a taky máme něco rozjednáno...až se to usadí...ahoj, Pepík
6/27/2013 8:09:24 AM
Zase Zdeněk a jeden z jeho originálně pojatých týdnů! Výborná práce!
6/26/2013 8:39:58 PM
Odrazu mám pocit, že som už v Ostrave bola. Prechádzka Ostravou sa mi veľmi páčila, idem si to obhliadnúť ešte raz. Pán Zdenek, obdivujem Vaše nadšenie pri tvorbe týchto Vašich týždňov. Je to proste paráda ;)
6/26/2013 8:04:50 PM
ahoj zdenku :)je to uzasne, aj tvoje nasadenie, ale hlavne ze tvoje oci vidia ...
6/26/2013 6:44:31 PM
Pěkný týden, netradiční a asi to tak má být v tomto WOLovi. Nápady jsou a nápady musí být!! Ale abych něco okomentoval, tak u úterního popisu: "V popředí kašna se sousoším Mládí od Stanislava Hanzíka" jsem si myslel, že se to týká fotky Út4. Kašnu jsem viděl, sousoší taky a když zavřu obě oči, tak i mládí by se někde našlo... :D :D
6/26/2013 2:35:05 PM
Škoda, že ta dovolená nevyšla, myslím, že to je ten týden, co jsme se mohli potkat :O(. Snad to vyjde jindy. Zato takhle instantní Ostravu by se nemuselo stydět nabízet tůristům žádné infocentrum, co stydět, pyšnit by se mělo :O). Takhle ta Ostrava vlastně vypadá úplně krásná. Snad už je Anička v pořádku a podezírám tě, že jsi jí ten kašel přivolal, aby ti to všechno tak pěkně ladilo s tou básničkou. Kde ty to vždycky vyštracháš? A na konec jsi to moc hezky napsal.
6/26/2013 2:11:20 PM
a málem bych zapomněla FotoPivo mě dostala fotka 48 ještě teď se řechtám u trouby kde peču třešnovou buchtu:-))))))ahoj ty tvoje srazy nemají chybu...vždy jeden člen tiše závidím:-)))
6/26/2013 12:41:47 PM
ahojky aspoň nakouknu do Ostravy ..pobavilo mě kolo ,,sušák,, já mám tento způsob na rotopedu :-)...jinak zánět průdušek je dost nepříjemný naše Sabina od malinka na něj trpí a je to dost těžký jí pomoc ! ale video je patřičné:-)... a na závěr rada /věta/skvělá nejradši bych jí dala mým klukům do kamionu :-)) Zdeňku opět týden moc fajn a jsi dobrej že soutěžíš aspoň se můžem na něco podívat víc takových lidiček Instantní Ostrava nemá chybu ...zdravím opět zimního severu /fakt dnes už topíme/ Jana.
6/26/2013 10:01:10 AM
Ahoj Zdeňku, vďaka za príjemnú poznávaconáučnoturistickú vychádzku po Tvojom meste a okolí...Som prekvapená, že systém polaroid ešte funguje...Prvý raz som sa s ním stretla v Kanade v r. 1974 (!) keď ma ním strýko vyfotil... Bola to moja prvá a veľmi dlho jediná farebná fotka, a ver, že to bol pre mňa KÚZELNÝ ZÁŽITOK...(dodnes si pamätám ten pocit, neverila som, že sa ten obrázok naozaj objaví...) Dúfam, že Anička sa má už lepšie....P.S.: Pivo zadarmo? To si len myslíš, splácať ho budeš svojmu dítkovi (dítkom)...(a možno aj s úrokami...:)))
6/25/2013 8:26:49 PM
Hmm, tak prd, už nepošlu nic, je po soutěži:-))Držím palce:-))
6/25/2013 8:13:42 PM
To bys, Zdeňku, ani nebyl Ty, abys něco nezkoušel a hlavně to nedotáhl do konce, opět úspěšného:-))Je to skvělé, muselo to být nejen zábavné, ale i náročné..Ale podívaná je to moc zajímavá..A setkání dopadlo skvěle, byla bych přišla taky a ráda, ale musela jsem povinně odpočívat po práci, byla jsem jaksi "odvařená"..Prostě to nešlo, ale příště, příště přijdu určitě:-))S panem Jirkou jste si nejen kápli do noty, ale jistě jste si i skvěle popovídali a zafotili:-))Moc bych Ti tu titulku ve FV přála:-)Je fakt, že většinou tam strkají "huby" nebo nějaké ty modelky, ale proč by jednou nemohlo zvítězit ryze fotografické téma??Já ještě nevím, co bych vybrala ze svého "rezervoáru", poněvadž fotím ponejvíce na šířku, mám kumšt něco vhodného vybrat:-))Zdravím, přeju Aničce brzké uzdravení, zánět průdušek prý bývá mnohdy horší než zápal plic..Opatrujte se všichni a mějte se, Šárka:-)
6/21/2013 11:47:58 PM
Zdeňku, myslím, že záměr se povedl. Je to super !! Bohužel to vidím očima Ostraváka, který skoro většinu míst zná. Uvidíme co ostatní. Zamozřejmě jsou nejlepší fotky "U spolku" a "Poslední spoj" :-). Také se mi líbi "Vlaková Anička" (doufám, že se ji už vede lépe). Možná proto, že fotku jsem viděl in natura. Už budu muset končit, lebo má čaká dovolenkový týždeň. Už zítra ... (To je za 12 minut :-) )
6/21/2013 11:21:33 PM
Zkuste se nechat fascinovat kouzlem instantní fotografie, alespoň touto cestou. Fotkou na rozměr 62 x 99 mm, to je je skoro velký formát. Zkuste si představit, jak sebou taháte krabici o rozměru cca 18x12x10 cm o váze 610g. Když něco vyfotíte, vyleze z toho fotka, kterou musíte ochránit před přímým světlem (zvolil jsem nejteplejší týden v roce). Máte toho všeho plné ruce a cca 4 minuty čekáte, co z toho vyleze. Většinou na vás někdo podezřele hledí. Obraz vzniká pomalu a postupně a vy přemýšlíte, jak do těch 19 vrstev dokázali ten chemický proces vecpat. V týdnu jsem se setkal s dalším členem WoL Jirkou Kotišem, který toho byl svědkem a snad se mu to líbilo. Měl jsem pocit, že jsme si padli velmi do noty. Až se možná setkáme na nějakém dalším workshopu, tak vám to kouzlo také ukážu. :-)
6/21/2013 11:21:17 PM
K tomuto týdnu musím něco dodat. Udělal jsem ho na počet fenoménu, zvaného instantní fotografie, resp. Polaroidu. Je to technologie, která udělá fotku ihned po expozici a to standardní chemickou cestou. V tomto případě je veškerá chemie instalovaná v 19 vrstvách filmu Instax Wide pro fotoaparát Instax 210. Podívejte se na ten data sheet filmu, popis vrstev je tam zobrazen. Je to fascinující proces, ať už víte či nevíte o co jde. Zvolil jsem tento foťák, protože je na rozdíl od Polaroidu stále na trhu včetně materiálu. Kvalita jistě není srovnatelná se současnou digitální fotkou. Také limity co a za jakého světla lze fotit jsou hodně omezující. Snažil jsem se zkusit všechno možné a tak prosím buďte přiměřeně tolerantní.


Tags more tags

left arrowprevious daynext dayright arrow Instantní Ostrava - 20. 6. 2013