Life on Earth through the eyes of its inhabitans

next dayright arrow Výměna těl - 16. 7. 2013
Share week
photo

16. 7.Tuesday

photo

17. 7.Wednesday

photo

18. 7.Thursday

photo

19. 7.Friday

photo

20. 7.Saturday

photo

21. 7.Sunday

photo

22. 7.Monday


Set of this user includes day descriptions in a different language than the language of the website you are using at the moment.
Česky
Po mnoha létech končím se systémem Pentax K. Rozlučte se. Podlehl jsem komerčnímu tlaku a začínám se systémem Canon EOS. Seznamte se. Tak jdeme na to. Letní ráno. Dárek od Noli, moc velká radost, díky. Výměna systému v telefonu. Cesta na Taroky Polaneckou nivou. Jirka Kotiš už s námi hraje standardně. A hraje dobře. Je nás dnes na dva stoly. Rozloučení s Hugem a noční cesta domů.
Comments

You need to be logged in to add comments.

Login Registration

8/3/2013 9:06:27 PM
Portrét podvodníka se teda povedl:-)Koupaliště musí být teď asi pěkně plné, vody a hlavně lidí:-)Jestlipak se tam teď dají udělat aspoň dvě tempa?:-))Africký závěr týdne mě dostal..Africká fialka pěkně zblízka a ta poslední, to je krása..Mějte se s Aničkou blaze, vím, je to v tomhle vedru takové podivně znějící přání:-)A hlavně ať Ti dobře slouží to canoní tílko:-))Šárka..
8/3/2013 9:01:26 PM
Tak to je teda ta výměna těl:-)I když Ty jsi to podstatné, ne aparát:-))Příští rok se určitě na festival v ulicích kouknu..Colours of Ostrava je nekřesťansky drahá akce a pro nás, co nejsme nejmovitější, je tak téměř nedostupná..Rambajz ale bylo slyšet až k nám..Eda z toho šílel, nemohl spát:-)škoda, akce v našem městě a není pro nás:-(Ale co, nejraději si užíváme na horách..A festival v ulicích si aspoň trošku můžu prožít u Tebe..Canon je rozhodně dobrá značka, přešla jsem k ní od Olympusu, ale ani Olympus není k zahození..Mám je ráda oba stejně, mé miláčky, ale Canonek je již mnohem více v permanenci..Ty jseš "univerzál" a fotit umíš vším, co vezmeš do rukou.. nehody, kterou jsi vyfotil ve středu, mi krev tuhla v žilách..Radost a odlehčení přinesly právě fotky z fesťáku, Radek Pastrňák je spřízněn s naší rodinou:-))Radkova maminka je za svobodna taky Lisníková..Svět je prostě malý..Ještě bych opožděně chtěla popřát Aničce vše nej k svátku, ať žije Anička:-)Makro pavouček super..
7/30/2013 3:42:00 PM
Zdendo ,paráda karty a obličej super suprovnický .Přeji ničím nerušené léto.David.Taky jsem ted dostal od bratra EXA 1b,Pentacon 1.8/50,2.8/135 ale nejdříve ji musím vyčistit.Tak světlu zdar.
7/28/2013 11:43:42 PM
Dalibore, Pentax, tedy Hoya, vlastně Ricoh si za to může sám, podle mne Ricoh boj v segmentu zrcadlovek už vzdal. To třeba Sony se o Minoltu stará mnohem lépe. Makro fotím stále stejně, sešroubovanými objektivy. Na skutečný makroobjektiv jsem si ještě našetřit nedokázal. V tomto případě to je manuální 70-200 s obráceně přišroubovanou padesátkou. Zvětšení od 1,4:1 (70/50) do 4:1 (200/50). Ano jsme s Šárkou dva lvi (pro Slováky levi :-)) a přání si posíláme soukromě. Evo já s tím uchem v Modrém pavilonu opravdu byl, ale bylo tam asi 20 lidí. Tak jsem šel dolů do města. Ten pavouček fakt nebyl skoro vidět, je to právě v tom zvětšení 4:1, viz výše. Mirko, zamlouváte se mi čím dál více. :-))) Jirko, vykřičník chybí někomu jinému, já nic nemanipuluji, já jen dokumentuji. :-) Martine, tohle tělo mám pořád původní. Nic moc to není, má velkou spotřebu a výkon tomu neodpovídá. A Canon proto, že ho umím přeprogramovat. :-) A díky všem za přání.
7/28/2013 10:50:30 PM
Aj ja sa pripájam ku gratulácii, dodatočne všetko najlepšie k narodeninám, kukám, že so Šárkou oslavujete skoro naraz, iba deň vás delí :)
7/28/2013 10:37:10 PM
Takže narozeniny, jo? Tak dodatečně vše nej. I k novému tělu. Wau, ty máš nové tělo? A není to sexistické, přát Ti k němu vše nej? ;-) Stejně je jedno, čím fotíš, záleží od oka a ne od foťáku. Ale dobře sis vybral... v podstatě to tady táhnou jen dva: C a N, a kdyby sis vybral ty druhé, řekl bych (to samé, co teď řeknu Milanovi ) "hezký foťák, ale proč zrovna N? " pěkný týden!
7/28/2013 6:59:20 PM
Zdeňku, vidím, že přechod na EOS se vydařil. Měl jsi těžký úděl vybrat z tolika zajimavých fotek. O Coloursech jsem věděl a o festivalu ne :-( a to až od Tebe. Bylo to určitě super. Proč ? Bo !!! (chybí Ti jeden vykřičník) :-) . Hezký zavěr týdne. Nádherná západovka. Je dobře, že jsi zpátky !
7/28/2013 6:03:58 PM
Zajímavý svět muže!:-))Mám se co učit:-) Zatím se tu rozkoukávám.Přeji pohodový nedělní podvečer:-) Jo, a tuto neděli jsem dělala vše přesně tak, jako včera /v neděli/:-))))))))Mirka
7/28/2013 4:57:49 PM
Ale, ale, koho to tu vidím? :) vypadá to, že nechodíte na Modrý pavilon, ač to máte kousek.. pstroužek vypadá lákavě, my ho měli zrovna včera (uvidíte v mém týdnu :). Festival v ulicích vypadá skvěle, my bohužel nebyli - Přemek byl na víkend doma a mi se samotné nechtělo :) jéé, zmrzlina. Jak bych si ji teď dala, děláte mi, Zdeňku, chutě. Ale při dnešních teplotách by asi dříve roztála, než by se mi dostala do rukou :) budu muset ale navštívat rodiče.. pavouk nevypadá, že by měl teda milimetrovou hlavičku. Už se na něj nemohu koukat :D dneska jsem fotila pavouka mnohem většího a to jsem se teda musela hecnout, abych se k němu přiblížila a získala nějaký hodnotný snímek. Neustále jsem se ale ohlížela, jestli na mě nesvolává komplice :D a Vaše dálkové ovládání je supr :D především asi v zimě jej musíte ocenit :) Vy vidíte Afriku z okna? Já bych ji teda spíše hledala někde v Přívoze ;) budu se těšit na další týden.
7/28/2013 11:23:57 AM
Tak to sa mi až veriť nechce, najväčší fanúšik Pentaxu tu na WOL presedlal na inú značku. Každopádne ak bol už celý týždeň nafotený novým telom, tak musím povedať, že je pravda, že na aparáte nezáleží, dôležité je kto ho drží v ruke. Makro fotky mravca a fialky sú geniálne, to si si kúpil aj makro objektív, keďže ako čítam v komentári, redukciu ešte nemáš? A západovka na poslednej fotke je tiež skvelá, ako aj festival v uliciach a iné. Na tobogan by som si foťák nebral, tam mám problém sám so sebou :) A diaľkové ovládanie na bránu od garáže máš fakt super ;-)
7/27/2013 10:42:04 PM
Olinko, díky moc. :-) Milane, já to také nevěděl a byl jsem překvapen. Mám ale s kopírkami Canon nějaké zkušenosti a vím, že dokážou kopírovat věrně. Tak jsem do toho šel. Pssssst …. chybí mi hromada vychytávek, které jsem na Pentaxu považoval za samozřejmé, jako například návrat na korekci expozice jedním stiskem, což jde poslepu. U Canonu se musím do nuly trefit a koukat na ukazatel. :-( No … Šárko díky, přeji pěkný fesťák. Přemku, už mám objednanou redukci Pentax/Canon. :-) Zatím bez čípu. Jano dík, moc pěkně jsi to zveršovala. :-) Petře díky, jestli u Tebe bylo tak jako v Ostravě, tak si zapíšu bodík do modrého života. :-)
7/27/2013 10:32:14 PM
Pepíku, Ty jsi číslo. Kdybys zavolal, že jsi U Spolku, tak se zvedneme (Anička (pozdravuje Tě) tady kývá, že kvůli Tobě určitě) a zajdeme na pivo. V neděli jsme se jen váleli doma, což jsem ostatně v týdnu nezatajil. Na Coloursech jsem vůbec nebyl, v současné situaci je to pro mne hodně drahé a do limitu pro nedělní vstup zdarma mi ještě kousek chybí. Ale sesterský Festival v ulicích jsem si fakt užil. Díky za gratulace a přání, také přejeme vše dobré. Teď je hlavní přežít, v Ostravě bylo dnes 40 ve stínu. Měj se.
7/27/2013 10:20:05 PM
Tvé týdny mě vždycky baví a pondělní koupaliště mě i po horkém dni v práci myslím osvěžilo.
7/27/2013 2:39:13 PM
Gratuluji k novému tělu...Aničce přeji blaho, na duši i na těle...Colours jsem navštívil až v neděli, nemám moc rád davy, vyhlížel jsem vás, nejdéle Na spolku
7/27/2013 11:41:02 AM
Dodatečně:-) Rok sem, rok tam, kašli na to, život ti nic nedá za to, hlavní je umět žít, optimismus stálý mít, aby sis vždy večer mohl říct, žes toho nemohl prožít víc. Krásné narozeniny a děkuji zdravím Jana jsem už v poho.
7/27/2013 10:53:46 AM
S takovou sbírkou objektivů už se nepřechází snadno. Hezký týden ;)
7/27/2013 9:53:10 AM
Coloursy super, nafocený tak bezvadně, že by tvoje fotografie mohly na ten festival lákat. Mě teda nalákaly, tak snad příští rok. Teď se aspoň o to víc těší na festival, který čeká mě. No přiznám, nemůžu se dočkat. A také obě večerní Ostravy jsou krásné. Super týden, jako vždy. Š.
7/27/2013 9:16:04 AM
Já myslel, že Canon vyrábí jenom kopírky a on dělá i foťáky? :-)))Líbí se mi africká západofka, ale jinak celý týden je Kamrlovsky fajnový.:-)
7/26/2013 12:02:58 AM
Opravujem: k predvčerajšiemu, keďže sa práve začal piatok..:))
7/26/2013 12:00:58 AM
Super piatok, podvodný či podvodnícky autoportrét a africká západofka...P.S.: Všetko najlepšie k včerajšiemu sviatku....


Tags more tags

next dayright arrow Výměna těl - 16. 7. 2013